2013. február 8., péntek

Fantaszelet

Ezt a süteményt még Mirinda szeletként is szokták emlegetni. Viszont ez nem a kakaós változat, hanem az úgymond "natúr".


Hozzávalók:
  • 19 dkg cukor
  • 19 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 0,75 dl étolaj
  • 0,75 dl meleg víz
  • 1 csomag sütőpor 
A krémhez: 
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg túró [több túróval sokkal finomabb]
Aszpikhoz:
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 7 dl Fanta (jaffa-) szörp
    [mindenképpen szénsavas legyen!]
Elkészítés:
  • A tojások sárgáját a cukorral, olajjal és vízzel turmixban [vagy robotgéppel] habosra keverjük, majd tálba öntve hozzákeverjük a liszt, sütőpor keveréket. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét, és óvatos mozdulatokkal a lisztes keverékbe forgatjuk. Sütőpapírral ellátott tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.
  • A 25 dkg margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót. Simára keverjük és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. Hidegre tesszük.
  • A vaníliás pudingport elkeverjük a Fantával és állandó keverés mellett összeforraljuk. Addig hűtjük, míg a vajas krémre olvadás veszélye nélkül rákenhető lesz.

    Tepsi mérete: 25×36

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése