Ezt a süteményt még Mirinda szeletként is szokták emlegetni. Viszont ez nem a kakaós változat, hanem az úgymond "natúr".
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 19 dkg cukor
- 19 dkg liszt
- 3 db tojás
- 0,75 dl étolaj
- 0,75 dl meleg víz
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg túró [több túróval sokkal finomabb]
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 7 dl Fanta (jaffa-) szörp
[mindenképpen szénsavas legyen!]
- A tojások sárgáját a cukorral, olajjal és vízzel turmixban [vagy robotgéppel] habosra keverjük, majd tálba öntve hozzákeverjük a liszt, sütőpor keveréket. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét, és óvatos mozdulatokkal a lisztes keverékbe forgatjuk. Sütőpapírral ellátott tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.
- A 25 dkg margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót. Simára keverjük és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. Hidegre tesszük.
- A vaníliás pudingport elkeverjük a Fantával és állandó keverés mellett összeforraljuk. Addig hűtjük, míg a vajas krémre olvadás veszélye nélkül rákenhető lesz.
Tepsi mérete: 25×36

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése