Nem tudom mennyire olcsó manapság a dió, de talán nem is kell szó szerint érteni a sütemény nevét.
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 1 egész tojás
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg finomliszt
- 5dkg darált dió
- késhegynyi őrölt fahéj
- 1 kávéskanál rum
- 3dl tejföl
A krémhez:
- 2dl tej
- 2 evőkanál finomliszt
- 10dkg cukor
- 15dkg margarin
- 10dkg darált dió
- 1 kávéskanál rum
- késhegynyi őrölt fahéj
Elkészítés:
A tészta alapanyagait a liszttel elkevert sütőport, a cukrot, a tojást, a darált diót, az őrölt fahéjat, a rumot és a tejfölt alaposan összekeverjük, majd zsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük, és még melegen lisztezett deszkára borítjuk. Ha kihűlt, 2 lapba vágjuk és megtöltjük a következő krémmel.
A tejből és lisztből besamelt készítünk, majd a tűzről levéve még azon melegen közékeverünk 10dkg cukrot. A kihűlt besamelhez belekeverünk még 15dkg habosra kevert margarint, 1 kávéskanál rumot, hozzáadjuk a 10dkg darált diót meg a késhegynyi őrölt fahéjat. Alaposan kikeverjük, ezzel töltjük, illetve vonjuk be a tésztát. Tetejét szép diódarabokkal díszítjük, hidegre tesszük, és csak másnap szeleteljük.
A tejből és lisztből besamelt készítünk, majd a tűzről levéve még azon melegen közékeverünk 10dkg cukrot. A kihűlt besamelhez belekeverünk még 15dkg habosra kevert margarint, 1 kávéskanál rumot, hozzáadjuk a 10dkg darált diót meg a késhegynyi őrölt fahéjat. Alaposan kikeverjük, ezzel töltjük, illetve vonjuk be a tésztát. Tetejét szép diódarabokkal díszítjük, hidegre tesszük, és csak másnap szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése