2013. március 14., csütörtök

Olcsó diós szelet

Nem tudom mennyire olcsó manapság a dió, de talán nem is kell szó szerint érteni a sütemény nevét.


Hozzávalók:
  •  20 dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg finomliszt
  • 5dkg darált dió
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál rum
  • 3dl tejföl
   A krémhez:
  • 2dl tej
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 10dkg cukor
  • 15dkg margarin
  • 10dkg darált dió
  • 1 kávéskanál rum
  • késhegynyi őrölt fahéj
Elkészítés:
 A tészta alapanyagait a liszttel elkevert sütőport, a cukrot, a tojást, a darált diót, az őrölt fahéjat, a rumot és a tejfölt alaposan összekeverjük, majd zsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük, és még melegen lisztezett deszkára borítjuk. Ha kihűlt, 2 lapba vágjuk és megtöltjük a következő krémmel.
A tejből és lisztből besamelt készítünk, majd a tűzről levéve még azon melegen közékeverünk 10dkg cukrot. A kihűlt besame
lhez belekeverünk még 15dkg habosra kevert margarint, 1 kávéskanál rumot, hozzáadjuk a 10dkg darált diót meg a késhegynyi őrölt fahéjat. Alaposan kikeverjük, ezzel töltjük, illetve vonjuk be a tésztát. Tetejét szép diódarabokkal díszítjük, hidegre tesszük, és csak másnap szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése