Nem könnyű elkészíteni, de aki szereti a karamellt, annak semmi sem lehetetlen.
Hozzávalók:
Krém hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj v. margarin
- 1 tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 pohár tejföl
- 5 dl tej
- 1 vaniliáscukor
- 4 evőkanál liszt
- 45 dkg kristálycukor
- 14 dkg vaj
Elkészítés:
- Fél kg lisztet összegyúrunk 10 dkg vajjal vagy margarinnal, 1 tojással, 10 dkg porcukorral, 1 csomag sütőporral és 1 pohár tejföllel, majd 4 részre osztva vékony lapokat sütünk. Laponként a sütési idő kb. 10 perc. Akkor jó, ha egy kicsit barnul a tészta.
- 4 dl tejet 1 vaniliáscukorral felteszünk főni.
- 4 evokanál lisztet elkeverünk 1 dl tejjel, s ezt összefőzzük a forrásban lévő vaniliás tejjel.
- 45 dkg kristálycukrot megpirítunk karamellnek és folytonos keverés közben hozzácsurgatjuk a tejes masszához (két személy csinálja).
- Mikor langyos, 14 dkg vajat keverünk bele és megtöltjük vele a lapokat.
- Tetejét porcukorral hintjük meg.
- 1 napig álljon, míg összepuhul.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése