2013. március 29., péntek

Karamell krémes

Nem könnyű elkészíteni, de aki szereti a karamellt, annak semmi sem lehetetlen.



    Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj v. margarin
  • 1 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 pohár tejföl

     Krém hozzávalói:
  • 5 dl tej
  • 1 vaniliáscukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 45 dkg kristálycukor
  • 14 dkg vaj
 
Elkészítés:
  1. Fél kg lisztet összegyúrunk 10 dkg vajjal vagy margarinnal, 1 tojással, 10 dkg porcukorral, 1 csomag sütőporral és 1 pohár tejföllel, majd 4 részre osztva vékony lapokat sütünk. Laponként a sütési idő kb. 10 perc. Akkor jó, ha egy kicsit barnul a tészta. 
  2. 4 dl tejet 1 vaniliáscukorral felteszünk főni. 
  3. 4 evokanál lisztet elkeverünk 1 dl tejjel, s ezt összefőzzük a forrásban lévő vaniliás tejjel.
  4. 45 dkg kristálycukrot megpirítunk karamellnek és folytonos keverés közben hozzácsurgatjuk a tejes masszához (két személy csinálja). 
  5. Mikor langyos, 14 dkg vajat keverünk bele és megtöltjük vele a lapokat.
  6. Tetejét porcukorral hintjük meg.
  7. 1 napig álljon, míg összepuhul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése