Ismét egy kis diós.
- 3 dl tej
- 3 dl búzadara
- 18 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 7,5 dkg darált dió
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor(porcukorral jobb)
- 7,5 dkg darált dió
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 kávéskanál rumaroma
A búzadarát a tejben néhány órán át áztatjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a sütőport és a 7,5 dkg darált diót. Simára keverjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 25-30 percig sütjük. A sütő ajtaját először csak félig, majd kb. 5 perc múlva nyissuk ki, hogy a pára távozzon és a tészta ne essen össze.
Kihűlés u tán hosszában kettévágjuk, széleit levágjuk, ezt apró darabokra törjük és meglocsoljuk a maradék 1dl tej és a rumaroma keverékével. Amíg ázik a margarint, a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót, végül a tejben megáztatott tésztadarabokat, és az egészet óvatosan összekeverjük. Ezzel a keverékkel töltjük meg és vonjuk be kívülről is a tortát.
Díszíthetjük fél diószemekkel vagy kimagozott meggyel.
Díszíthetjük fél diószemekkel vagy kimagozott meggyel.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése