2013. június 22., szombat

Daratorta

Ismét egy kis diós.
Hozzávalók:
  • 3 dl tej
  • 3 dl búzadara
  • 18 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 7,5 dkg darált dió
A töltelékhez:
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg cukor(porcukorral jobb)
  • 7,5 dkg darált dió
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál rumaroma
Elkészítés:
A búzadarát a tejben néhány órán át áztatjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a sütőport és a 7,5 dkg darált diót. Simára keverjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 25-30 percig sütjük. A sütő ajtaját először csak félig, majd kb. 5 perc múlva nyissuk ki, hogy a pára távozzon és a tészta ne essen össze.
Kihűlés u tán hosszában kettévágjuk, széleit levágjuk, ezt apró darabokra törjük és meglocsoljuk a maradék 1dl tej és a rumaroma keverékével. Amíg ázik a margarint, a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót, végül a tejben megáztatott tésztadarabokat, és az egészet óvatosan összekeverjük. Ezzel a keverékkel töltjük meg és vonjuk be kívülről is a tortát.
Díszíthetjük fél diószemekkel vagy kimagozott meggyel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése