Az egyik legfinomabb dolog a kókusz és a kókusz. Meg a kókusz. Igaz, kicsit pepecselős elkészíteni ezt a finomságot, de megéri.
Hozzávalók:
- 8 evőkanál liszt
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 3 evőkanál kakaó
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csomag kókuszreszelék
A krémhez:
- 3 dl tej
- 5 csapott evőkanál liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg étcsokoládé
- 1dl étolaj
8 egész tojást 8 evőkanál cukorral habosra keverünk, majd fokozatosasn hozzáadjuk a liszt,kakaó és sütőpor keverékét. Kizsírozott, lisztezett tepsiben kisütjük.
A krémhez a tejből és lisztből sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd összevegyítjük a kihűlt lisztes péppel.
A tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krém kétharmadával. Kis alakú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, körbekenjük a maradék krémmel, kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére étolajban gőz fölött megolvasztott étcsokoládét simítunk.
A krémhez a tejből és lisztből sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd összevegyítjük a kihűlt lisztes péppel.
A tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krém kétharmadával. Kis alakú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, körbekenjük a maradék krémmel, kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére étolajban gőz fölött megolvasztott étcsokoládét simítunk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése